top of page

werkwijze

VOORBEREIDING

​Als model hoef je niet veel voor te bereiden, enkel een basis fond-de-teint tegen een glimmende huid en een beetje lichte make-up volstaan. 

Deze portretten vragen een 'naturel'-look. Hetzelfde geldt voor je haar. Best niet rechtstreeks van de kapper naar de fotoshoot komen, ga eerder enkele dagen voordien naar de kapper. Meestal wil je het zelf nét iets anders.

 

DE FOTOSHOOT

​Voor de styling werk ik samen met Winnie Moresi. Zij heeft een kledingwinkel in Tongeren en kan als de beste stylen. Winnie verzorgt op de dag van de shoot je persoonlijke styling in haar winkel en geeft een aantal verschillende sets kledij mee.
(dit geldt enkel voor dames, voor heren geef ik op voorhand en indien van toepassing een aantal praktische kleding tips mee.)

​Daarna gaan we naar de fotostudio voor de fotoshoot zelf. Deze neemt ongeveer 2 uur in beslag. Tijdens de shoot kan je verschillende keren van kledij wisselen, er is een aparte omkleed-ruimte voorzien.

​Maak je geen zorgen over het poseren zelf, je krijgt duidelijke, eenvoudige instructies. De fotoshoot is een fijne, ontspannen ervaring volgens mijn klanten..

VIEWING

​Ik maak na de fotoshoot en eerste selectie en werk een aantal beelden af.

Bij een volgende afspraak, de 'viewing-sessie' toon ik je de afgewerkte beelden en maak je je keuze. tegelijk kan je een bijpassende kader kiezen. Wij beschikken over een voorraad aan vintage-kaders. in diverse afmetingen. Vraagt je interieur of het beeld een strakkere kader kan ik je hier ook in helpen.

Het eindresultaat wordt op PC gesimuleerd zodat je een weloverwogen keuze kan maken.

​Ik zorg vervolgens voor een kwalitatieve print op fine-art papier en plaats het beeld in de kader waarna je je eigen portret kan komen ophalen. Van het gekozen beeld ontvang je een digitale versie, geschikt voor gebruik op sociale media en voorzien van het logo van 'het portret'. Het portret streeft naar de best mogelijke kwaliteit van het eindproduct,  Digitale bestanden in hoge resolutie worden niet afgeleverd, (het afdrukken van deze portretten bij niet-gekwalificeerde labo's of door een verkeerde manipulatie van het bestand kan leiden tot aanzienlijk kwaliteitsverlies.). 

OPTIONEEL

Indien gewenst maak ik een simulatie van hoe het afgewerkte beeld eruit komt te zien in jouw interieur. Handig als je twijfelt over het juiste formaat, het type kader etc..

bottom of page